Kuzey Makedonya’da “21 Aralık Türkçe Eğitim Bayramı” kutlandı

Resim

Kuzey Makedonya’da yaşayan Türklerin resmî bayramı olan “21 Aralık Türkçe Eğitim Günü” dolayısıyla başkent Üsküp’te kutlama programı düzenlendi.

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ve Yunus Emre Enstitüsünün (YEE) desteğiyle Makedonya Türk Sivil Toplum Teşkilatları Birliği (MATÜSİTEB) tarafından düzenlenen programa TBMM Başkanı Mustafa Şentop’un yanı sıra Kuzey Makedonya Meclis Başkanı Talat Caferi, Kuzey Makedonya Birinci Başbakan Yardımcısı Artan Grubi, Kuzey Makedonya Eğitim ve Bilim Bakanı Mila Carovska, TİKA Başkan Yardımcısı Mahmut Çevik, Kuzey Makedonya Anayasa Mahkemesi eski Başkanı Salih Murat, Türkiye’nin Üsküp Büyükelçisi Hasan Mehmet Sekizkök, MATÜSİTEB Genel Başkanı Hüsrev Emin, ülkedeki Türk kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, iki ülke milletvekilleri, parti genel başkanları, akademisyenler, öğretmenler ve diğer davetliler katıldı.

Meclis Başkanı Talat Caferi, ülkenin sosyal dokusunun ayrılmaz bir parçası olan Türk toplumunun kültürüne ve kimliğine bu bayram aracılığıyla gösterilen saygıdan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Caferi, “Şüphesiz Türk dili, kültürü ve gelenekleri o kadar harmanlanmış ki, ülkemizde var olan ve faaliyet gösteren tüm kültürlerin, geleneklerin ve dillerin bir parçası haline gelmiş. Resmimiz bu sayede daha da zenginleşmektedir. Yapbozun bir parçası gibi, küçük parça olsa da büyüğü kadar önemlidir, çünkü olmasaydı, resim tamamlanmış olmazdı.” şeklinde konuştu.

Eğitim ve Bilim Bakanı Mila Carovska da, 21 Aralık nedeniyle ülkedeki Türk toplumunu tebrik ederek nice seneler kutlanması dileğini paylaştı. Ayrıca Kuzey Makedonya’da bugün ilk ve orta öğretimde 1800 öğrencinin Türkçe eğitim gördüğü bilgisini de sözlerine ekledi.

Programda ayrıca, TİKA Başkan Yardımcısı Mahmut Çevik, Büyükelçi Mehmet Sekizkök ve MATÜSİTEB Başkanı Hüsrev Emin de birer konuşma yaptı.

Bu içerik 21.12.2021 tarihinde yayınlandı ve toplam 215 kez okundu.