Kuzey Makedonya Cumhurbaşkanı Pendarovski ile Kosova Cumhurbaşkanı Osmani görüştüler: Kuzey Makedonya ile Kosova arasındaki iyi komşuluk ilişkileri, tüm bölgenin ilerlemesine ve güvenliğine katkıda bulunacaktır

Resim
Kuzey Makedonya Cumhurbaşkanı Stevo Pendarovski bugün Üsküp'te Brdo-Brioni Süreci'ne katılan ülke liderleri arasında gerçekleştirilen toplantının marjinlerinde, Kosova Cumhurbaşkanı Vjosa Osmani Sadriu ve Arnavutluk Cumhurbaşkanı Bayram Begaj ile ikili görüşmelerde bulundu.
Cumhurbaşkanı Pendarovski'nin ofisinden yapılan açıklamada, Kosova Cumhurbaşkanı Vjosa Osmani Sadriu ile yapılan görüşmede, iki ülke arasındaki dostane ve karşılıklı saygıya dayalı ikili ilişkilerin seviyesinden duyulan memnuniyetin dile getirildiği belirtildi.
Cumhurbaşkanı Pendarovski’nin ofisinden yapılan açıklamada: “Kuzey Makedonya ile Kosova arasında iyi komşuluk ilişkilerinin ilerletilmesinin tüm bölgenin ilerlemesine, istikrarına ve güvenliğine katkı sağlayacağı belirtildi. Muhataplar, başta ekonomi olmak üzere karşılıklı çıkarların tüm alanlarında işbirliğinin derinleştirilmesi gerektiği konusundaki görüşlerini yinelediler ve aynı zamanda altyapı ve ekonomik açıdan gelişmiş, müreffeh bir bölgeye sahip olmak için aktif katkı sağlama taahhüdünde bulundular.” denildi.
Arnavutluk Cumhurbaşkanı Bayram Begaj ile yapılan görüşmede de, iki ülke arasında sürekli siyasi diyalog ve ikili ilişkilerin genel olarak ilerletilmesinden duyulan memnuniyet dile getirilirken, karşılıklı çıkar alanlarında işbirliğinin güçlendirilmesi yönündeki beklentilere değinildi.
İkili görüşmeyle ilgili Cumhurbaşkanı Pendarovski’nin ofisinden yapılan açıklamada: “NATO müttefiki olarak iki ülkenin, bölge ve ötesinde güvenliğe daha aktif katkı sağlamak amacıyla karşılıklı işbirliğini ilerletmeye hazır olduğuna dikkat çekildi. Kuzey Makedonya ve Arnavutluk'un Avrupa entegrasyonuna ilişkin görüş ve bilgi alışverişinde de bulunan muhataplar, bu süreçlerin hızlanmasının tüm bölge açısından olumlu etki yaratacağını ve aynı zamanda istikrarlı ve müreffeh bir Avrupa Birliğine jeostratejik bir yatırım olacağını değerlendirdiler.” sözlerine yer verildi.

Bu içerik 11.09.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 27 kez okundu.