Kuzey Makedonya Cumhurbaşkanı Pendarovski AB Büyükelçisi Geer ile görüştü

Resim
Kuzey Makedonya Cumhurbaşkanı Stevo Pendarovski 5 Ocak 2022 tarihinde Avrupa Birliği Üsküp Büyükelçisi David Geer ile bir görüşme gerçekleştirdi.
Yapılan açıklamada, görüşmede yeni hükümetin kurulması öncesinde ülkede yaşanan siyasî gelişmelerin ve Kuzey Makedonya’nın Avrupa perspektifine ilişkin beklenti ve ilerleme fırsatlarının ele alındığı bildirildi.
Bu bağlamda, Cumhurbaşkanı Pendarovski’nin, Kuzey Makedonya’nın mevcut durumu aşmak için Avrupa gündemine odaklanmaya devam ettiğini ve Bulgaristan Cumhuriyeti ile diyaloğa hazır olduğunu ifade ettiği aktarıldı.
Cumhurbaşkanı Pendarovski, Avrupa Komisyonu’nun tavsiyeleri doğrultusunda ülkesinin kaydettiği ilerlemenin değerlendirilmesinin ve katılım müzakerelerinin başlatılmasının, özellikle yolsuzlukla mücadele ve hukukun üstünlüğü gibi kilit alanlarda reform süreci için ek bir itici güç olacağını belirtti.
Görüşmede ayrıca, Avrupa Birliği ile katılım müzakerelerinin başlamasının bölgesel işbirliği, istikrar ve iktisadî kalkınmayı önemli ölçüde etkileyeceği de vurgulandı.
Kaynak:https://kurir.mk/makedonija/vesti/pendarovski-na-sredba-so-evroambasadorot-gir, (Erişim tarihi, 05.01.2022)
Bu içerik 05.01.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 96 kez okundu.