Kuzey Makedonya Cumhurbaşkanı Pendarovski, Avusturya Cumhuriyeti Federal Savunma Bakanı Claudia Tanner’le görüştü

Resim

Cumhurbaşkanı Stevo Pendarovski, bugün Kuzey Makedonya Cumhuriyeti'ne resmî bir ziyarette bulunan Avusturya Cumhuriyeti Federal Savunma Bakanı Claudia Tanner'ı kabul etti.
Görüşmede iki ülke arasında savunma alanındaki genel iş birliği ele alındı. Cumhurbaşkanı Pendarovski ve Federal Savunma Bakanı Tanner; savunma politikası, askerî lojistik, kriz yönetimi ve askerî operasyonlara katılım alanlarında çeşitli faaliyetleri içeren bu yıla mahsus ikili savunma iş birliği planının hayata geçirilmesi ve askerî personelin mesleki gelişimi için çeşitli alanlardaki eğitimler ve tatbikatlar konularında karşılıklı görüş ve bilgi alışverişinde bulundular.
Cumhurbaşkanı Pendarovski, Avusturya Cumhuriyeti'nin, Kuzey Makedonya’nın Avrupa entegrasyonuna en büyük destekçileri arasında yer aldığını değerlendirdi ve bu bağlamda, savunma ve güvenlik alanındaki reform ve geliştirme süreci dahil olmak üzere Avusturya'nın genel desteği için teşekkür ederek bundan sonra da iki ülke arasındaki iş birliklerinin daha da ileri seviyelere taşınması beklentisini dile getirdi.

Kaynak: https://mrt.com.mk/node/89332 (Erişim tarihi, 25.04.2023)
Bu içerik 24.04.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 33 kez okundu.