Kuzey Makedonya Cumhurbaşkanı Pendarovski: AB Komisyonu’nun raporu ülkemizdeki durumu objektif bir şekilde yansıtmaktadır

Resim

Cumhurbaşkanı Stevo Pendarovski, bugün AB Komisyonu’nun 2021 Yılı Makedonya İlerleme Raporu’nu kendisine takdim eden AB heyeti başkanı David Gir ile bir araya geldi.  

Cumhurbaşkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Pendarosvki, raporda Kuzey Makedonya’nın gerekli reformları gerçekleştirme konusunda ilerleme kaydettiği ve ülkenin Avrupa Birliğine üyelik müzakerelerine başlamaya hazır olduğu hususunun, Avrupa Birliği Komisyonu tarafından tekrar vurgulanmasının memnuniyet verici olduğunu belirtildi. 

Pendarovski, Avrupa Konseyi’nin en kısa zamanda, Avrupa Birliği ve Kuzey Makedonya arasında gerçekleştirilecek ve aynı zamanda ülkenin üyelik müzakerelerinin başlangıcını belirleyecek olan ilk hükümetler arası toplantı tarihi için bir çerçeve takvimi belirlemesini beklediklerini ifade etti.

Görüşmede muhataplar, Cumhurbaşkanı Pendarosvski’nin ülkedeki durumu objektif bir şekilde yansıtan bir rapor olarak nitelendirdiği ilerleme raporunda yer alan önemli değerlendirmeleri konuştular. 

Kaynak: https://www.novamakedonija.com.mk/makedonija/politika/ (Erişim tarihi, 20.10.2021)
Bu içerik 20.10.2021 tarihinde yayınlandı ve toplam 69 kez okundu.