Kuzey Makedonya Başbakanı Zaev: Yerel seçimler 17 Ekim’de yapılacaktır

Başbakan Zoran Zaev, yerel seçim kampanyasının nüfus sayımı süreciyle çakışıp çakışmayacağı yönündeki tartışmalar devam ederken seçimlerin aynı tarihte, daha önce belirlenen 17 Ekim tarihinde yapılacağını söyledi.
Siyasi parti çalışma grupları arasında yapılan görüşmeler neticesinde en uygun tarihin 17 Ekim olarak belirlendiğini ve bu tarihin seçim kanununa da uygun olduğunu ifade eden Başbakan Zaev, “Seçim kampanyası ile nüfus sayımı süreci arasında üç günlük bir çakışma söz konusu olunca biraz ikilemde kalmıştık. Fakat kampanya akşam saatlerinde, sayım işlemleri ise sabah saatlerinde yapılacağından bu üç günün herhangi bir sorun teşkil etmeyeceği yönünde fikir birliğine varıldı. Ayrıca daha önce sayım için ayrılan süre 20 gündü, bu kez 30 güne çıkarıldı. Sayım işlemleri daha önce de tamamlanabilir. Yeterince zamanımız var. Seçim tarihini değiştirmeye gerek yok.” diye açıklamada bulundu.
Bağımsız listelerin sunulması için baraj önerisinin toplam seçmen sayısının yüzde 2'si olduğunu açıklayan Başbakan Zaev, “Belediyenin 10.000 seçmeni varsa, bağımsız bir liste sunabilmek için 200 imzanın toplanması gerekiyor. 50.000 seçmen varsa, bağımsız bir liste sunmak için 1.000 imza gerekiyor.” diye ekledi.

Kaynak: shorturl.at/nxFO3 (Erişim tarihi, 28.07.2021)

Bu içerik 27.07.2021 tarihinde yayınlandı ve toplam 66 kez okundu.