Kuzey Makedonya Başbakanı Kovaçevski: NATO üyeliğimizden sonraki stratejik hedefimiz 2023 yılına kadar AB’ye üye olmaktır

ResimBaşbakan Dimitar Kovacevski, Washington'daki John Hopkins Üniversitesi'nde yaptığı  "Balkanların Ertelenemez Ekonomik Kalkınma İhtiyacı" konulu konuşmasında, belirlenen istikamette ilerlemek için bir rehber ve motivasyon vazifesi görecek bir hedefe sahip olunmasının gerektiğini belirtti. “Bizim stratejik hedeflerimiz somut ve açıktır. 2030'da AB üyesi olmak amacıyla NATO üyesi olduk.” dedi.
Başbakan, Facebook sosyal medya hesabında paylaştığı mesajında, "Makedonya vatandaşları Kuzey Makedonya'daki evlerinde kalarak AB'de yaşamak istiyorlar. AB, vatandaşların kendi ülkelerinde daha iyi bir yaşam standardı, daha yüksek ücretli istihdam, Avrupa ve Batı değerlerine sahip olma vizyonudur.” açıklamasında bulundu.
Kovacevski, açıklamasında “Kuzey Makedonya, bağımsızlığından bugüne cesur politikalarla birçok zorluğun üstesinden geldi. Geçtiğimiz altı yıl boyunca hükümet olarak liderlik ve çözümler sunduğumuzu ve ülkemizin, vatandaşlarımızın, gençlerimizin geleceğinin, gelecek nesillerin çıkarlarının güçlü bir şekilde arkasında durduk.” sözlerine yer verdi.
Başbakan Kovaçevski, Washington’a gerçekleştirdiği bugünkü çalışma ziyareti kapsamında ABD'li senatör Chris Murphy, kongre üyeleri Brendan Boyle ve Debbie Dingell'in yanı sıra diğer üst düzey hükümet temsilcileri, senatörler ve kongre üyeleriyle görüşecek.

Bu içerik 09.05.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 39 kez okundu.