Kuzey Makedonya Başbakanı Kovacevski: Kosova'daki olayın arkasında, bölgeyi yeniden huzursuzluk alanı olarak görmek isteyenlerin planı var

Resim

Kuzey Makedonya Başbakan Dimitar Kovacevski, yaptığı açıklamada dün Kosova'da yaşanan olayları kınadı ve Kuzey Makedonya’da güvenliğine yönelik herhangi bir tehlike olmadığını tekrarladı.
Alma-m Şirketi’ni ziyaretinde gazetecilerin sorularını cevaplayan Başbakan Kovaçevski “Ülkemizin güvenlik durumuyla ilgili herhangi bir korkuya yer yoktur. Ancak Kosova'da yaşananlar konusunda endişelerimi ve kınamalarımı dile getirmem gerekiyor, çünkü orada güvenlik güçlerine mensup bir polis memuru öldürüldü. Bu, kimsenin ihtiyaç duymadığı bir şiddet eylemiydi ve hepimiz bunun sadece Kosova'ya değil tüm bölgeye huzursuzluk dışında iyi bir şey getirmediğine inanıyoruz.” dedi.
Kovacevski'ye göre dün Kosova'da yaşananların arkasında, bölgenin yeniden komşular arasında kavgaların yaşandığı bir alan olarak görülmesini isteyen birilerinin gizli gündemi yatmaktadır.
Kovaçevski “Dün Kosova'da yaşananların arkasında bu bölgeyi yeniden bir huzursuzluk bölgesi, komşular arası çekişme bölgesi olarak görmek isteyen birilerinin gündemi olduğu kesin, ancak çok şükür bizde olduğu gibi Arnavutluk'ta da bölgedeki ülkelerin AB'ye entegre olduğunu görmek isteyen politikacılar var ve tüm bölge ülkelerinde de böyle politikacıların olduğuna inanıyorum.” diye konuştu.
Başbakan Kovaçevski, faillerin, bu olayların arkasında yatan sebeplerin ve emir verenlerin ortaya çıkarılması için soruşturma yapılmasını talep eden Avrupa Komiseri Oliver Varhei'nin çağrısını tekrarlayarak sözlerini tamamladı.

(Erişim tarihi, 25.09.2023)
Bu içerik 25.09.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 31 kez okundu.