Kuzey Makedonya Başbakanı Kovaçevski: Koridor 8 Otoyolu ülkenin ekonomik kalkınmasına ivme kazandıracak

ResimAmerikan-Türk ortaklığında ‘Bechtel Enka’ tarafından inşa edilecek olan Koridor 8 Otoyolu’nun temeli bugün gerçekleştirilen törenle atıldı. Törene Kuzey Makedonya Başbakanı Dimitar Kovaçevski’nin yanı sıra çok sayıda bakan, büyükelçi ve iş adamı katıldı. Törende konuşma yapan Başbakan Kovaçevski, Koridor 8 Otoyolu’nun karayolu ulaşımındaki avantajları dışında ülkenin ekonomik kalkınmasına ivme kazandıracağına da vurgu yaptı.

Kovaçevski, “Bugünkü olay devletimizin büyük başarısının bir başlangıcıdır. Bu başarıdan hem şimdiki hem de gelecek nesil vatandaşlarımız yararlanacak. Ayrıca batıdan ve doğudan iki komşumuzu bağlayacak bir otoyol olacak.” dedi.

‘Bechtel Enka’ tarafından inşa edilecek Kordidor 8 Otoyolu, Kalkandelen-Gostivar, Gostivar Bukoyçani ile Trebenişte-Struga-Kafasan karayollarını kapsıyor.

Kuzey Makedonya Hükümeti mart ayında Amerikan Türk ortaklığı ‘Bechtel Enka’ ile Koridor 8 ve Koridor 10 otoyollarının inşaatı için 1,3 milyar avro tutarında anlaşma imzalamıştı. Her iki otoyol inşaatının toplam uzunluğu 110 kilometre.

Bu içerik 04.04.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 34 kez okundu.