Kuzey Makedonya Başbakanı Dimitar Kovaçevski TBMM Başkanı Mustafa Şentop ile görüştü

Resim
Kuzey Makedonya Başbakanı Dimitar Kovaçevski, Kuzey Makedonya’yı ziyaret eden Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mustafa Şentop ile görüştü. Görüşmede iki ülke arasındaki geleneksel dostane ilişkilere vurgu yapılarak ticarî ilişkilerin arttığı ve Kuzey Makedonya’daki en önemli yabancı yatırımların Türkler tarafından yapıldığı ifade edildi.

Görüşmede ayrıca ülkede tüm vatandaşlara eşit derecede önem verildiği, Kuzey Makedonya’nın farklı kültür, din ve etnik topluluklara mensup vatandaşlarının aynı ülkede nasıl uyum içinde yaşanılabileceğine bir örnek teşkil ettiği ve tüm bunların Balkanlar’da barışa önemli katkı sağladığı değerlendirildi. Bu bağlamda Türkiye Cumhuriyeti’nin Kuzey Makedonya’nın bölge istikrarı için önem taşımasından dolayı AB ile müzakerelere bir an önce başlaması yönünde tam destek sunduğu bildirildi. Başbakan Kovaçevski, bağımsızlığından bu yana Kuzey Makedonya’ya sunmuş olduğu samimi ve kesintisiz desteğinden dolayı Türkiye Cumhuriyeti’ne teşekkürlerini sundu.

Bulgaristan meselesine de değinilen görüşmede Başbakan Kovaçevski, çözümün ancak her iki tarafın Avrupa değerlerine ve karşılıklı saygı ruhuna dayalı müzakerelerde kararlı olması durumunda mümkün olabileceğini vurguladı. Ukrayna'daki durumla ilgili olarak da Kuzey Makedonya’nın AB ve NATO ile tam uyumlu politikalara devam ettiğini söyledi.

Görüşmede, Türkiye Cumhuriyeti ve Kuzey Makedonya arasındaki ilişkilerin NATO ittifakı içinde artarak devam edeceğine de işaret edildi.

Bu içerik 27.04.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 216 kez okundu.