Kuzey Makedonya Başbakanı Dimitar Kovaçevski: Slovenya Kuzey Makedonya’nın her zaman güçlü destekçisi olmuştur

ResimSlovenya’nın başkenti Ljubljana’ya resmî bir ziyaret gerçekleştiren Kuzey Makedonya Başbakanı Dimitar Kovaçevski, Slovenya Başbakanı Robert Golob ile baş başa bir görüşme gerçekleştirdi. Daha sonra gerçekleştirilen heyetler arası görüşmeye Kuzey Makedonya Tarım, Orman ve Su İşleri Bakanı Lubço Nikolovski de katıldı.

Görüşmelerde iki ülke arasındaki ilişkiler ve bölge ülkelerinin Avrupa Birliği entegrasyonu konusu ele alındı. Her iki ülke başbakanı tarafından Slovenya’nın Kuzey Makedonya’nın her zaman güçlü bir destekçisi olduğu vurgusu yapıldı.

Dimitar Kovaçevski, Slovenya’nın Batı Balkan ülkelerinin Avrupa Birliği entegrasyonu açısından büyük öneme sahip bir ülke olduğunu ifade etti. İki ülke arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi için elinden gelen çabayı göstereceğini kaydeden Kovaçevski, ayrıca ekonomik ve ticari ilişkilere de vurgu yaptı.

Dimitar Kovaçevski ile Robert Golob, Slovenya ile Kuzey Makedonya arasındaki ilişkilerin geliştirilmesine yönelik olarak hazırlanan Ortak Mutabakat Metnini de imzaladı.

Kaynak:https://yenibalkan.com/tr/gundem/slovenya-makedonya-nin-her-zaman-guclu-destekcisi-olmustur  (Erişim tarihi, 05.04.2023)

Bu içerik 03.04.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 29 kez okundu.