Kuzey Makedonya Başbakanı: Makedonya’daki Arnavut muhalefet partilerinin Meclis’in çalışmalarını bloke edecekleri yönündeki açıklamalar bir yenilik değildir, Makedon muhalefeti dört yıldır zaten Meclis’in çalışmalarını bloke etmektedir

Resim
Başbakan Dimitar Kovacevski, "Arnavut muhalefetinin Meclis’in çalışmalarını bloke edecekleri yönündeki açıklamalar yeni bir şey değil. Gerçeği söylemek gerekirse Makedon ana muhalefet dört yıldır bunu zaten yapmaktadır." dedi.
Kuzey Makedonya’daki Arnavut muhalefeti, Devlet Seçim Komisyonuna kendi sıralarından bir üye seçilmemesi durumunda Meclis’in çalışmalarını bloke edeceğini açıkladı. Söz konusu açıklama üzerine Başbakan Kovaçevski, konuyla ilgili görüşmelerin her hâlükârda Parlamentoda yürütülmesi gerektiğini ifade ederek “Mevcut hükümetin görev süresi sona erene kadar başka blokaj girişimleri yaşanmaz, diye umut ediyorum.” dedi.
Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başbakan, DUI/BDI (Demokratik Entegrasiyon Birliği) ile Avrupa cephesinin kurulması konusundaki detayların henüz netleşmediğini, ana muhalefet partisi VMRO-DPMNE ile diyalogun kurulması konusunda da başkan yardımcıları düzeyinde sürekli bir iletişim halinde olduklarını söyledi. Ana muhalefet lideri Mickoski ile olası bir görüşmenin gerçekleşip gerçekleşmeyeceği yönündeki soruya ise kendisi, kapılar arkasında gizli toplantılara gerek olmadığını söyledi.
Başbakan Kovacevski, “Görüşme gerçekleşeceği zaman da bu görüşme kamuya açık bir alanda yapılacaktı. Bu alan ya Mecliste’ki Milletvekilleri Kulübü ya Meclis ya da 'Makedonya' Meydanı olur. Bizim için fark etmez." dedi.

Bu içerik 03.01.2024 tarihinde yayınlandı ve toplam 19 kez okundu.