Kuzey Makedonya Başbakan Yardımcısı Mariçiç, Tiran’da “AB üyesi ülkelerin desteğini bekliyoruz.” dedi

Resim
Avrupa Birliği ile müzakerelerden sorumlu Başbakan Yardımcısı Mariçiç, Tiran ziyareti çerçevesinde Arnavutluk Başbakan Yardımcısı Arben Ahmetay, Dışişleri Bakanı Olta Xhaçka (Caçka) ve Arnavutluk’un Avrupa Birliği baş müzakerecisi Zef Mazi ile görüşmeler gerçekleştirdi. Ülkenin üst düzey temsilcileriyle gerçekleştirilen görüşmelerde, uzun bir süre bekletilmelerine rağmen iki ülkenin AB’den vazgeçmemek konusundaki kararlılıklarına ve Avrupa’ya entegrasyon süreçlerinde Avrupa Birliği desteğinin önemine bir kez daha vurgu yapıldı. 

Başbakan Yardımcısı Mariçiç, Arnavut mevkidaşı Ahmetay ve Dışişleri Bakanı Xhaçka ile gerçekleştirdiği görüşmelerinde “İki dost ülke olarak Avrupa ailesine ortak bir yolculuğumuz var ve ‘Açık Balkan’ inisiyatifinde attığımız adımlarla bölgesel entegrasyon ve iş birliği konusundaki olgunluğumuzu gösterdik. Reformlar konusunda şimdiye kadar gösterdiğimiz başarılarımızın değerini anlama ve Kuzey Makedonya ile Arnavutluk’a AB ile müzakereye başlama tarihi verme zamanı gelmiştir.” şeklinde konuştu.    

Mariçiç, Arnavutluk Cumhuriyeti’nin AB baş müzakerecisi Zef Mazi ile görüşmesinde ise, iki Başbakan Yardımcısının da önümüzdeki dönemde iki ülkenin kurumlarının birliğe katılım müzakereleri sürecinde yeni metodolojiye cevap verebilecek kurumlar haline getirilmesi için çaba sarf edeceklerini ifade etti.

Mariçiç, Almanya’nın yeni Batı Balkanlar Temsilcisi Manuel Sarrazin ile de bir araya geldi. Sarazzin, Federal Almanya Cumhuriyeti’nin bir müttefik olarak, özellikle krizlerin yaşandığı bu zamanlarda Batı Balkan ülkelerinin Avrupa Birliğine üye olma çabalarını desteklediğini söyledi.

Kaynak: https://vreme.mk/article/623b4165075b2192ca9b14e4 (Erişim tarihi, 23.03.2022)
Bu içerik 17.03.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 55 kez okundu.