Kuzey Makedonya: Zoran Zaev istifasını Meclis’e sundu

Resim

Kuzey Makedonya Cumhuriyeti Başbakanı Zoran Zaev, istifa mektubunu 22 Aralık 2021 Çarşamba günü Meclis’e sundu.

Zaev istifa mektubunda, Kuzey Makedonya Cumhuriyeti Başbakanlığı görevinden ayrıldığını ve bu kararın yerel seçimlerin sonuçları sebebiyle atılan mantıklı bir adım ve seçim sonuçlarına karşı duyulan sorumluluğun bir ifadesi olduğunu yazdı.

Seçim sonuçlarının yerel olmasına rağmen, ülkenin içinde bulunduğu siyasî duruma bakıldığında ulusal bir siyasî ağırlığa sahip olduğunu kaydeden Zaev, bu şartlar altında ülkeyi Avrupa-Atlantik yolunda yönlendirmeye devam etmenin hem halk hem de ülke nezdinde sorumsuzluk ve haksızlık olacağını ifade etti. Ayrıca SDSM saflarından bir başka başbakanın bunu daha iyi bir şekilde başaracağına inandığını da sözlerine ekledi.

Kuzey Makedonya Başbakanı Zoran Zaev, 31 Ekim’de düzenlenen yerel seçimlerde alınan başarısız sonuçların ardından hem parti genel başkanlığı hem de başbakanlık görevlerinden istifa edeceğini duyurmuştu.

26 Kasım’da düzenlenen SDSM MYK toplantısında Genel Başkan Zoran Zaev’in istifası kabul edilmiş ve 12 Aralık’ta genel başkanlığa Dimitar Kovaçevski seçilmişti.

Zaev’in istifasının onaylanmasıyla birlikte tüm kabine istifa edecek ve ardından Cumhurbaşkanı 10 gün içinde, 20 günlük bir zaman zarfında yeni hükümetin kurulması için yetki verecek.

 

Bu içerik 22.12.2021 tarihinde yayınlandı ve toplam 144 kez okundu.