Kuzey Makedonya, NATO’ya üye oluşunun 4. yılını kutluyor

Resim
Kuzey Makedonya’nın NATO’ya üye oluşunun 4. yılı vesileyle 4 Nisan 2024 tarihine kadar ülke genelinde değişik etkinliklerin yapılması planlanıyor. Bu kapsamda bugün Kuzey Makedonya Dışişleri Bakanı Bujar Osmani, NATO üye ülkelerinin büyükelçileriyle bir araya geldi.
Üsküp’te gerçekleştirilen toplantıda Bakan Osmani, NATO üyeliğinde Kuzey Makedonya’ya destek verdikleri için büyükelçilere teşekkür etti. Ana konu olarak Rusya’nın Ukrayna’ya müdahalesinin ele alındığı toplantıda Ukrayna’nın Kuzey Makedonya Büyükelçisi, Makedonya’nın Ukrayna’ya vermekte olduğu desteğinden dolayı teşekkür etti. 
Toplantıda konuşan Türkiye Cumhuriyeti Üsküp Büyükelçiliği Müsteşarı ve Misyon Şefi Yardımcısı Muhammed Çelikkaya, Türkiye’nin Kuzey Makedonya’nın NATO üyeliğini güçlü şekilde desteklediğini ve NATO misyon ve operasyonlarına katkıda bulunduğunu belirtmiş, terörle mücadele konusunda NATO’ya destek veren öncü ülkelerden olan Türkiye’nin PKK ve FETÖ gibi terör örgütlerinin tehditleriyle karşı karşıya kaldığını, bu terör örgütleriyle mücadelede müttefiklerin kesintisiz destek ve dayanışmasını beklediklerini kaydetti.

Bu içerik 27.03.2024 tarihinde yayınlandı ve toplam 12 kez okundu.