Kuzey Atlantik İttifakı Arnavutluk'un Bağımsızlık Günü'nü kutladı

Resim
NATO'nun Platform X'teki, “Müttefikimiz Arnavutluk'un Bağımsızlık Gününü kutlamak için paylaşımımızı retweet ederek bize katılın” ifadelerinin yer aldığı kutlama gönderisine, ellerinde kırmızı ve siyah bayrakla ittifak barışı koruma misyonunda görev yapan bir Arnavut askerinin fotoğrafı yer alıyordu.
Arnavutluk bugün bağımsızlığının 111. yıldönümünü kutlamaktadır.
Bugün bize, 111 yıl önce Vlora'daki Arnavut vilayetlerinin temsilcileri tarafından Arnavut devletinin oluşumunda önemli bir an olan bağımsızlığın ilanını hatırlatmaktadır.
Arnavutluk için bir diğer önemli tarih ise NATO'ya katılımının sağlandığı 1 Nisan 2009 tarihidir.
Kuzey Atlantik İttifakına üyelik, Arnavutluk'un kendi güvenliğini NATO Antlaşması ilkelerine göre NATO'ya ait güvenliğin ayrılmaz bir parçası olarak görmesini sağlamıştır.
Diğer kutlama mesajı da Amerikan Dışişleri Bakanı Antony Blinken tarafından yayınlandı.
“Amerika Birleşik Devletleri adına Arnavutluk hükümetini ve halkını tebrik ediyor, bağımsızlığın 111. yıl dönümünü kutluyorum.” ifadeleriyle başlayan kutlama mesajında, Arnavutluk’un adalet reformu çabalarını güçlendirmek, siber güvenlik işbirliğini ilerletmek ve Rusya’nın saldırganlığına karşı Ukrayna'ya sarsılmaz desteği sürdürme konusunda kararlı bir NATO müttefiki ve ortağı ile beraber çalışmaktan gurur duyulduğu ifade edilmektedir.

 

Bu içerik 28.11.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 14 kez okundu.