Kurti: Novi Pazar'da bir otelde silah deposu bulunmaktadır

Resim

Kosova Başbakanı Albin Kurti, Sırbistan'ın Kosova'ya yeni saldırılar planladığı uyarısında bulundu.

Başbakan Albin Kurti, düzenlediği basın toplantısında, silah cephaneliğinin Novi Pazar'daki bir otelde saklandığından şüphelenildiğini söyledi.

Başbakan Kurti, “Jarinje sınır noktasına yaklaşık 25 kilometre uzaklıktaki Novi Pazar’daki bir otelde bir silah deposu mevcut. Banjska’daki terör saldırısında kullanılan silahların benzerleri burada saklanmaktadır.” dedi.

Başbakan Kurti açıklamalarının devamında Radoiçiç’in Kosova’ya yönelik yeni saldırı hazırlıklarını sürdürdüğü ve BIA'da gizli toplantılar tertiplediğini duyurdu.

“Banjska’da kullanılan cephanelik, ABD’nin yaptırım listesinde yer alan bir şirkete aitti. Sahibi Milan Radoiçiç’e ait olan bu binanın halihazırdaki yöneticisi, Hırvatistan, Bosna ve Kosova’daki savaşlara katılmış eski bir emekli Sırp albaydır. Bu şirketi Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vuçiç de ziyaret etti. Burada barındırılan teröristlere 2 bin euro maaş veriliyor. Saldırı planları ülkemizi istikrarsızlaştırmaya yöneliktir. Sırbistan teröristleri teslim etmek yerine onları yeni saldırılar için kullanıyor. Terör bizim için bir meydan okumadır ama zafer kazanamayacaklar.” sözleriyle Başbakan Kurti açıklamalarına son verdi.

Kaynak: https://gazetainfokus.com/kurti-jep-detaje-nje-arsenal-armesh-po-fshihet-ne-nje-hotel-ne-novi-pazar, (Erişim tarihi, 27.12.2023).

Bu içerik 23.12.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 24 kez okundu.