Kültürel miras yoluyla yerel sosyo-ekonomik kalkınma projeleri için ikinci kamuoyu çağrısı!

ResimBirleşmiş Milletler Proje Hizmetleri Ofisi (UNOPS), Arnavutluk Kültür Bakanlığı ile yakın işbirliği içinde Avrupa Birliği (EU4Culture) tarafından finanse edilen 4 yıllık programı uyguluyor: “Arnavutluk’taki 2019 depremine yanıt olarak 2020-2024 Arnavutluk’un kültürel mirasının yeniden canlandırılması.”

Bu girişim, depremin kültürel miras üzerindeki etkisini azaltmayı, depremden etkilenen kültürel mirasa ait nesnelerin ve anıtların yeniden canlandırılmasını ve değerini artırmayı, böylece ülkenin turizm potansiyelini artırarak Arnavutluk’un teşvik edilmesine ve sosyo-ekonomik iyileşmesine yardımcı olmayı amaçlamaktadır. Birleşmiş Milletler Proje Hizmetleri Ofisi (UNOPS) Hibe Programı çerçevesinde Kültürel Miras Yoluyla Yerel Sosyo-Ekonomik Kalkınma Projesi teklifleri için ikinci kez kamuoyuna çağrıda bulunuyor.

Bu proje teklifi çağrısı aracılığıyla, Avrupa Birliği (EU4Culture) programı, ilgili sivil toplum kuruluşları ve diğer kar amacı gütmeyen kuruluşlar tarafından uygulanacak projeleri finanse edecektir. Finanse edilen projeler, aşağıdaki hedefleri gerçekleştirmeyi amaçlayan eylemlere odaklanacaktır:

-          Eserlerin korunması, restorasyonu ve eski el sanatlarının yeniden canlandırılması.
-          Etkilenen bölgelerde Arnavutluk’un kültürel mirasından ilham alan el sanatları yaratmanın yeni ve yenilikçi yollarının teşviki.
-          Kültür turizmi girişimciliğine destek.
-          Dijital ürünlerin geliştirilmesi, yenilikçi kültürel ve yaratıcı faaliyetler.
 
Hibeler, “Ana Finansman Çerçevesi” ve “Gençlik Kuruluşları Finansman Çerçevesi” olmak üzere iki finansman çerçevesi aracılığıyla verilecektir.

Ana Finansman Çerçevesi kapsamında verilen hibeler, 6-12 aylık beklenen proje uygulama süresi ile 30.000 ABD doları ile 50.000 ABD doları arasında değişecektir.

Gençlik Kuruluşları için Finansman Çerçevesi kapsamında verilen hibeler 10.000 – 20.000 USD arasında değişecek ve 3-6 ay arasında beklenen proje uygulama süresi olacaktır.

Finansman çerçevesinden bağımsız olarak, uygulamanın başlangıcı yaklaşık olarak 2023’ün başı olacaktır. Projeler, Avrupa Birliği (EU4Culture) proje alanlarının yakınında Tiranë, Rubik, Durrës, Kavajë, Rrogozhinë ve Krujë’da geliştirilecektir.

Yalnızca Arnavutluk Cumhuriyeti’nin yürürlükteki yasalarına göre kar amacı gütmeyen kuruluşlar olarak kayıtlı kişiler başvuru yapabilecektir.

Bu içerik 24.10.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 43 kez okundu.