Krivokapiç: Karadağ toparlanma hareketinde, hükümetin işe yarayan planları var

Resim

Karadağ Başbakanı Zdravko Krivokapiç, “Veriler oldukça net. Aşılı vatandaşlarımızın sayısı %30'dan fazladır. 2019 yılının aynı dönemine göre, %70 artıştadır. Bugün ülkemizde 62.000'den fazla turist bulunuyor. 2021 yılı Haziran ayında bütçe gelirleri 2019 yılının Haziran ayına  göre 15,4 milyon euro arttı. Ayrıca, Air Montenegro sadece 20 günde 130'dan fazla uçuş gerçekleştirdi” dedi.

Başbakan Zdravko Krivokapiç, “Karadağ hükümeti sağlık, ekonomi ve turizmi öncelikleri olarak belirledi; onarım sürecinde işe yarayan planlarımız var” diye ekledi. Krivokapiç, göreve geldiğinde Karadağ'ın hiç aşılanan vatandaşının olmadığını belirtti.
Başbakan Krivokapiç, “O zamandan bugüne kadar, Karadağ'a yarım milyon dozdan fazla aşı geldi. Her üç yetişkin vatandaştan biri en az bir doz aşı aldı ve vatandaşlarımızın %28'den fazlası tamamen aşılandı. Geçen yıl Haziran ayından bu yana ilk kez ülkemiz, Avrupa Birliği'nin epidemiyolojik olarak güvenli ülkeler yeşil listesine dönüş şartlarını yerine getirdi. Bunun dışında Avrupa Birliği Karadağ'a sınırlarını açıyor” dedi.

Krivokapiç ayrıca “Sınırlarımız açık. Oteller ve restoranlar da açılıyor. Turistlerin bize geldiği uçuş ve destinasyonların sayısı giderek artıyor” dedi. Bunun dışında Karadağ hükümetinin önceliğinin vatandaşlarının sağlığı olduğunu da sözlerine ekledi.
 
Kaynak: vijesti.me
(Erişim tarihi: 04.07.2021)
Bu içerik 04.07.2021 tarihinde yayınlandı ve toplam 83 kez okundu.