Krivokapiç: “Belgrad'ın kuklası olmam teklif edilmedi, edilse de kabul etmem

Resim

Karadağ Başbakanı Zdravko Krivokapiç, kimsenin kendisine Sırbistan'ın "kuklası" olmayı teklif etmediğini, çünkü herkesin bu rolü reddedeceğini çok iyi bildiğini söyledi.
Seçildiği günden beri akıl hocası olmadığını söyleyen Krivokapiç; Karadağ'ın kendisi için çok daha önemli olduğunu belirterek, Karadağ ve bölgedeki bazı politikacılar tarafından açıkça kabul edilen “kuklalık” rolünü kabul etmesinin mümkün olmadığını belirtti.
Maliye ve Sosyal Politikalar Bakanı Milojko Spajiç ile Sırbistan Hükümeti'nden Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vuçiç'e çok yakın bakanlar arasındaki ilişkilerle ilgili iddialara yanıt veren Krivokapiç, onların maliye ile uğraşan, birbirini çok iyi anlayan insanlar olduklarını belirterek, “iyi bir iş birliğine sahip olmak doğaldır.” dedi.  
Ayrıca bazı siyasî aktörlerin gizlice yeni bir hükümetin seçilmesi için pazarlık yaptığını, ancak hükümetin "tam anlamıyla kurulduğunu" söyleyen Krivokapiç, kendisinin bazı konularda iyileştirme yapılarak mevcut hükümeti güçlendirmekten yana olduğunu, fakat bu konuda da bakanlar üzerinde büyük bir baskı olduğunu belirtti.
Hakkındaki siyasî yolsuzluk iddiaları ve hükümetine karşı verilen güvensizlik oylaması önergesinin son anda iptal edilmesi ile ilgili soruları yanıtlayan Başbakan Krivokapiç, konuyla ilgili olarak Sosyalist Demokrat Parti’yi ve genel başkanı Milo Cukanoviç'i sorumlu tuttu.

Kaynak: https://www.kisa.link/PE8H (Erişim tarihi:05.01.2022)

Bu içerik 31.12.2021 tarihinde yayınlandı ve toplam 65 kez okundu.