Križna Jama'da mahsur kalan beş kişi kurtarıldı

Resim
Slovenya Mağara Kurtarma Derneği'nden Walter Zakrajšek, Križna Jama'da mahsur kalan beş kişinin de başarılı bir şekilde kurtarıldığını bildirdi. Su seviyesinin yükselerek çıkış yollarını kapattığı mağarada Cumartesi gününden bu yana mahsur kalan beş kişilik grup uzun süre kurtarma ekiplerinin kendilerini kurtarmalarını beklemişlerdi. Suların yükselmesi, mahsur kalan insanlara tekneyle ulaşmaya çalışan kurtarma ekipleri için de kurtarma sürecinde büyük sorunlara neden olmuştu.
Grup, mağara girişinden yaklaşık 2,4 kilometre içeride mahsur kalmıştı. Slovenya Sivil Savunma Komutanı Srečko Šestan'a göre, mağaradaki suyun aniden yükselmesi deneyimli mağara rehberini bile şaşırtmış ve grup mağarada mahsur kalmıştı.
İki rehber ve üç kişilik bir aileden oluşan grup, Križna Jama Derneği’nin düzenlediği tur kapsamında Cumartesi günü sabah 08:00’de Križna Jama’daki mağaraya girmişti. Saat 15.00'te mağaradan çıkmadıkları için mağaraya inen dernek görevlisi suyun yükseldiğini fark ederek saat 17.00'de kurtarma operasyonu başlattı. Kurtarma ekibindeki dalgıçlar ilk gece zorlukla gruba ulaşmayı başardı ve mahsur kalan kişilerin ihtiyaçlarını karşıladılar.
Mağara Kurtarma Derneği, 08.01.2024 tarihinde ise mahsur kalan beş kişinin de başarılı bir şekilde mağaradan çıkartıldığını duyurdu.

Bu içerik 08.01.2024 tarihinde yayınlandı ve toplam 17 kez okundu.