Kremlin, Putin ile Dodik arasındaki görüşmenin bir bölümünü yayınladı

Resim

MOSKOVA – Bosna-Hersek Cumhurbaşkanlığı Konseyi Sırp Üyesi Milorad Dodik, bugün (20 Eylül Salı ) Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Moskova’da bir araya geldi ve görüşmenin ardından Kremlin, iki yetkili arasındaki görüşmenin bir bölümünü içeren belgeyi yayınladı.
Bosna-Hersek Cumhurbaşkanlığı Üyesi Milorad Dodik ile görüşme:
Vladimir Putin: “Ne için başladığımı bir kez daha belirtmek istiyorum: Sizin için seçimler yaklaşıyor ve size başarılar diliyorum. Oylamanın sonuçlarından sonra vatanseverlerin konumunun güçleneceğini ve bu sayede verimli ve karşılıklı yarar sağlayan iş birliğini daha da geliştireceğimizi umuyorum.” dedi.
Milorad Dodik: “Sayın Başkan, güzel dilekleriniz için çok teşekkür ederim. Beni bugün buraya davet ettiğiniz için teşekkür ederim. Bu, bu yılki ikinci toplantımız. Size Sırp Cumhuriyeti’nden halkımın selamlarını iletmek istiyorum. Çok taraflılık düzeyinde özellikle de BM Güvenlik Konseyi’nde çalıştığımız özel koşullar içerisinde ve Bosna-Hersek’i hâlâ koruyan Dayton Anlaşması’na yönelik taahhüdünüz bağlamında bize gösterdiğiniz ilgi ve destek için teşekkür ederim. Diğer taraftan, kuralları değiştirmek ve uluslararası sistemi mevcut düzeni değiştirmeye aracı kılmak isteyenler de var fakat şimdi burada bizim özel durumumuzu anlayan bir arkadaşa sahip olmak çok önemliydi.
Şimdi seçimler var, 2 Ekim’de yapılacak. Sırp Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı için adayım, şimdi Bosna-Hersek Cumhurbaşkanlığındayım. İyi bir sonuç alacağımıza eminim, tüm anketler burada herhangi bir sorun olmayacağını söylüyor ve sonucun iyi olacağını umuyoruz.
Toplantımızın benim için her zaman çok önemli bir olay olduğunu belirtmek istiyorum. Daha önce bazı konular üzerinde istişarelerde bulunmuştuk. Küçük bir topluluk olduğumuz düşünülürse bizim için iş birliğimizin gerçekleştirilmesi çok önemlidir. En önemlisi sizinle olan iletişimimizi sürdürüyor olmaktır ve bu da ilişkilerimizi ve pozisyonlarımızı daha da güçlendiriyor.
Birkaç gün önce – kelimenin tam anlamıyla bir övünç kaynağı olduğunu size belirtmek isterim- Bosna-Hersek’in 19 Kasım’da St. Petersburg’da futbol takımınızla bir dostluk maçı oynamasını sağlama fırsatımız oldu. Halkımız, Bosna-Hersek Futbol Millî Takımı için bu kararı aldı, ülkenin bir kesimi istemese de bu tarihi 19 Kasım olarak tutmayı umuyoruz. Her halükârda, içinde bulunduğumuz koşullar altında dahi bunu başardık.”
Vladimir Putin: “Spor insanları birleştirmeli, bölmemeli. Bu yüzden bahsettiğiniz de dahil olmak üzere spor etkinliklerinin sporun gelişmesinde ve insanlar arasındaki ilişkilerin gelişmesinde rol oynayacağını umuyorum.
Bir kez daha vurgulamak istiyorum: Sizi ülkemizin dostu olarak tanıyoruz. Sizi gördüğüme ve sizinle bölgedeki durum ve ikili ilişkilerimiz hakkında konuşma fırsatı bulduğuma sevindim.”

Bu içerik 20.09.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 50 kez okundu.