Krško Nükleer Santrali’nin revizyonu başlıyor

Resim

Slovenya’nın Krško Nükleer Enerji Santrali'nde binden fazla dış yüklenicinin katılacağı, bir ay sürmesi planlanan revizyon çalışmaları başlayacak. NEK (Krško Nükleer Santrali) Başkanı Gorazd Pfeifer, ana jeneratörün revizyonu da dahil olmak üzere büyük bakım çalışmaları gerçekleştirileceğini ifade ederek nükleer güvenlik, kullanılabilirlik ve uzun vadeli işletme açısından da önemli olan teknolojik iyileştirmelerin yapılacağını belirtti.

Krško Nükleer Enerji Santrali, geçen yıl hizmet ömrünün uzatılmasından bu yana ilk kez revizyondan geçecek. Zira 33 çalışma döngüsü bulunan santralin gücü, bazı zamanlarda azalmaya başlamış ve durum bazı iyileştirmelerin yapılmasını zorunlu kılmıştı.

Tüm onarım çalışmalarının NEK çalışanları tarafından yönetileceği ve denetleneceği duyuruldu. Ayrıca revizyon çalışmalarına dış şirketlerden ve kurumlardan 1.000'den fazla kişi katılacak. Onarımın bedelinin yaklaşık 100 milyon avro olduğu tahmin ediliyor.

Slovenya'nın Krško Belediyesine bağlı Vrbina ilçesinde bulunan santral, 2 Ekim 1981'de elektrik şebekesine bağlanmış ve 15 Ocak 1983 tarihinde ticari olarak işletmeye açılmıştır. O dönemde Yugoslavya'nın bir parçası olan Slovenya ve Hırvatistan'ın ortak girişimi ile inşa edilen santral, Slovenya ve Hırvatistan’ın elektrik gereksiniminin önemli bölümünü karşılamaktadır.

Kaynak: https://www.rtvslo.si/gospodarstvo/v-jedrski-elektrarni-krsko-se-zacenja-enomesecni-remont/703509 (Erişim tarihi: 02.04.2024)
Bu içerik 01.04.2024 tarihinde yayınlandı ve toplam 12 kez okundu.