Kovacevski-Stoltenberg: Kuzey Makedonya değerli bir müttefiktir, NATO üyeliği ile ülkenin güvenliği, istikrarı ve refahı sağlandı

Resim
Bugün ülkeye resmi ziyarette bulunan NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile Kuzey Makedonya Başbakanı Dimitar Kovacevski, yüz yüze görüşmenin ardından heyetlerle ikili görüşmeler gerçekleştirdiler.
Kuzey Makedonya Dışişleri Bakanı Buyar Osmani, Savunma Bakanı Slavyanka Petrovska ve İçişleri Vakanı Oliver Spasovski’nin de katıldığı ikili görüşmelerde, değerli bir NATO müttefiki olan Kuzey Makedonya'nın, NATO ittifakının hedeflerini gerçekleştirmesi konusunda önemli katkıları olan ve ittifakın operasyonlarına ve misyonlarına katılma konusunda kararlı olan bir üye ülke olduğu teyit edildi.
Görüşmelerde ayrıca NATO üyeliğinin ülkeye sağladığı somut siyasi ve ekonomik faydalara da dikkat çekildi. Başbakan Kovacevski, NATO üyeliği sayesinde yakalanan istikrar ve güvenliğin ülke ekonomisinin gelişmesi açısından büyük önem taşıdığını ve hem vatandaşlar hem de şirketler için doğrudan fayda sağladığını vurguladı.
Görüşmelerde, Kuzey Makedonya'nın bölgeyi, Avrupa’yı veya küresel güvenliği ilgilendiren konulardaki tartışmalara müttefikleriyle eşit şartlarda, aktif olarak katılmasının ve açık diyalog yoluyla zorlukları çözmeye yönelik kendi özel yaklaşımını yapıcı bir şekilde ortaya koymasının hem ülke hem de bölge için son derece önemli olduğuna dikkat çekilerek bütün bunların iyi komşuluk ilişkileri kurmanın ve geliştirmenin temeli olduğu muhataplarca vurgulandı.

Kaynak: https://l24.im/wWTEN4  (Erişim tarihi, 21.11.2023)
Bu içerik 21.11.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 19 kez okundu.