Kovaçevski neden “çekimser” oy kullandığını açıkladı

Resim
Avrupa Komisyonu Başkanı Von Der Leyen ile birlikte bir basın toplantısı düzenleyen Başbakan Dimitar Kovaçevski, Kuzey Makedonya’nın, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu’nda, Gazze’de “acil, kalıcı ve sürekli bir insani ateşkes çağrısında bulunarak çatışmaların durdurulmasının” istendiği karar tasarısına neden çekimser oy kullandığına ilişkin soruyu yanıtladı.
 “Kuzey Makedonya, Ürdün karar tasarısının insani yönüne, sivillerin korunması gerekliliğine ve onların su, ilaç, elektrik gibi temel yaşam ihtiyaçlarına erişimini destekliyor. Diğer taraftan, karar tasarısının en büyük zayıflığı, ve bizim de en güçlü şekilde kınadığımız, Hamas’ın 7 Ekim’de gerçekleştirdiği terör eyleminden ve  İsrail’in kendini savunma hakkından bahsetmemesidir. İşte bu yüzden Kanada’nın önerdiği değişikliğin lehine oy kullandık” diyen Başbakan Kovaçevski, oy vermenin kolay bir karar olmadığının da altını çizdi.
Her halükarda BM örgütlerinin Ortadoğu'da uzun vadeli barış ve istikrarın sağlanmasına yönelik faaliyetlerinin devam etmesi gerektiğini ifade eden Kovaçevski, Kanada'nın karar tasarısına ilişkin değişiklik talebinin reddedilmesinin, diğer bazı ülkeler gibi Kuzey Makedonya’nın da çekimser oy kullanmasının nedeni olduğunu ifade etti.

Kaynak: https://mkd.mk/node/528549,  (Erişim tarihi, 01.11.2023).
Bu içerik 30.10.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 30 kez okundu.