Kovaçevski-Lajcak, bir sonraki adımda Kuzey Makedonya Avrupa rotasını sürdürmelidir

Resim
Kuzey Makedonya Başbakanı Dimitar Kovaçevski ve Avrupa İşlerinden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Bojan Mariçiç, AB'nin Batı Balkanlar özel temsilcisi Miroslav Lajçak ile New York'ta bir araya geldi.
Hükümetin basın servisinin verdiği bilgiye göre toplantıda, Kuzey Makedonya, bölgedeki güncel siyasi konular ve bunların daha geniş güvenlik bağlamındaki sonuçları tartışıldı.
Buluşmada, devletin kalkınmayı sağlaması ve Avrupa istikrarına katkıda bulunabilmesi için önümüzdeki dönemde bir sonraki adımla birlikte Avrupa rotasının sürdürülmesinin gerekli olduğu ve ülkenin bu konuda AB tarafından güçlü bir şekilde desteklendiği sonucuna varıldı.
Bu doğrultuda Kuzey Makedonya'nın, Batı Balkanlar’daki diğer ülkelerin entegrasyonlarına örnek teşkil edecek akıllı yönetim ve diyalog yoluyla sorunları çözme konusundaki bölgesel liderliğini koruması beklenmektedir.
Toplantıda, Kuzey Makedonya'daki siyasi öznelerin Avrupa gündemi dışındaki herhangi bir farklı eyleminin ülkenin Avrupa yolu kararlılığının tehdidi olarak nitelendirdi.
Hükümetin basın servisinin verdiği bilgide, Lajçak ve Kovaçevski’nin Kuzey Makedonya’nın başarısızlığının aynı zamanda Avrupa Birliği'nin de başarısızlığı olacağı şeklinde ortak görüşte buluştukları ifade edildi.

Bu içerik 19.09.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 26 kez okundu.