Kovaçevski-Kallas: Estonya, Kuzey Makedonya için Avrupa yolunun hızlandırılması konusunu destekliyor

Resim
Estonya’nın başkenti Talin’de düzenlenen Talin Dijital Zirvesi 2023’e katılmak üzere Estonya’ya giden Kuzey Makedonya Başbakanı Dimitar Kovaçevski, bugün Talin'de Estonya Başbakanı Kaja Kallas ile bir araya geldi.
Kuzey Makedonya Bilgi Toplumu ve Yönetim Bakanı Azir Aliu’nun da hazır bulunduğu  toplantıda, ittifakın müttefik ülkeleri olan Kuzey Makedonya ile Estonya arasında sürekli siyasi diyalog yoluyla derinleşen yakın ve dostane ilişkiler ele alındı.
Buluşmada Başbakan Kovaçevski, Estonya'nın Kuzey Makedonya'ya Avrupa Birliği entegrasyon sürecinde verdiği desteğin yanı sıra, siber güvenlik ve dijitalleşme alanındaki desteği için de teşekkür etti.
Kovaçevski, Kallas'a Kuzey Makedonya'nın Avrupa Birliği entegrasyon sürecindeki durumunu ve ülkenin bu yolda atması gereken adımları anlattı.
Görüşmede ayrıca, Rusya’nın Ukrayna'ya yönelik askeri saldırganlığının yarattığı yeni jeopolitik gerçeklik sonrasında hem Kuzey Makedonya'nın hem de bölgedeki diğer ülkelerin AB’ye yakınlaşma sürecinin hızlandırılmasının önemi taraflar arasında karşılıklı olarak vurgulandı.
Kuzey Makedonya'nın bir an önce Estonya ve diğer AB üye ülkeleriyle aynı Avrupa masasında olmasını istediğini ifade eden Kallas, Estonya'nın Kuzey Makedonya'nın AB yolunu hızlandırmak için yüksek ve güçlü desteğini sürdüreceğini ve genişlemeyi destekleyen diğer AB üye ülkeleriyle birlikte aktif olarak hareket edeceğini vurguladı.

Kaynak: https://shorturl.at/HKNOU, (Erişim tarihi, 06.09.2023).
Bu içerik 05.09.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 23 kez okundu.