Kovaçevski: Bulgaristan ile görüşülen her şey, çözüm kararı ruhuna ve Avrupa değerlerine uygundur

Resim

Kuzey Makedonya Başbakanı Dimitar Kovaçevski, Bulgaristan ile görüşülen her şeyin çözüm kararı ruhuna ve Avrupa değerlerine uygun olduğunu söyledi.
Başbakan Dimitar Kovaçevski, Koçani ziyaretinde basın mensuplarına yaptığı açıklamada, “Bulgaristan ile görüşülen her şey, Meclisimizde kabul edilen çözüm kararına ve Avrupa değerlerinin ruhuna uygundur.” dedi.
Muhalefet partisi lideri VMRO-DPMNE Hristiyan Mickoski’nin ülkedeki Bulgarlara yönelik taleplerine karşı AB ve Bulgaristan’dan Makedon dili, kimliği ve azınlık için yazılı garanti talebi hakkında yorum yapan Kovaçevski, Sofya ile görüşmelerin Avrupa değerleri ruhuna ve her iki ülkenin vatandaşlarının onurunu korumaya dayalı yürütüldüğünü söyledi.
Mecliste, bu süreçte müzakere pozisyonlarını temel alarak belirlenen bir kararı zaten kabul ettiklerini kaydeden Kovaçevski, “Dışişleri Bakan Osmani, Meclis’teki Dışişleri Komisyonu’nun tüm gün süren görüşmesinde müzakerelerde olup biten her şey hakkında  zaten bilgilendirme yaptı ve Bulgar meslektaşlarıyla yaptığı her görüşmeden sonra bunu vatandaşların önünde de yapıyor.” diye konuştu.

Kaynak: https://timebalkan.com/kovacevski-bulgaristan-ile-gorusulen-her-sey-cozum-karari-ruhuna-ve-avrupa-degerlerine-uygundur/ (Erişim tarihi, 23.02.2022)

Bu içerik 21.02.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 71 kez okundu.