Kovaçevski - Miçotakis: Yunanistan, AB yolunda Kuzey Makedonya'nın güçlü bir ortağı olmaya devam ediyor

Resim
Kuzey Makedonya Cumhuriyeti Hükümet Başkanı Dimitar Kovaçevski, Litvanya'nın Vilnius kentinde düzenlenen NATO Zirvesi’nin ikinci gününde Yunanistan Başbakanı Kyriakos Miçotakis ile ikili görüşme gerçekleştirdi.
Görüşmede taraflar, Kuzey Makedonya Cumhuriyeti ile Yunanistan Cumhuriyeti arasındaki ikili ilişkiler hakkında görüş alışverişinde bulundu ve başta ekonomik alanda olmak üzere karşılıklı çıkara dayalı her alanda işbirliğini güçlendirmeye ve genişletmeye hazır oldukları vurgulandı.
Görüşmede, her iki başbakan, Kuzey Makedonya ile Yunanistan arasındaki ticaretin artmasından duyduğu memnuniyeti dile getirmeyi ihmal etmedi.
Enerji sektöründeki işbirliğinin önemine değinen her iki lider, Dedeağaç'taki sıvılaştırılmış petrol gazı terminalinin inşası için yapılan ortak projeler olduğu gibi, iki ülke arasındaki gaz bağlantısı da dikkate alındığında enerji sektörünün kilit öneme sahip olduğu konusunda mutabık kaldılar.
Başbakan Kovacevski, Yunan meslektaşı Miçotakis'i son seçimlerdeki zaferinden dolayı tebrik etti ve iki hükümet arasındaki işbirliğinin artarak devam edeceğine olan güvenini dile getirdi.
Kovaçevski görüşmede ayrıca, Yunanistan'a Kuzey Makedonya'yı Avrupa Birliği'ne entegre etme sürecine verdiği güçlü destekten dolayı teşekkür etti.

Kaynak:  https://rb.gy/ql2i3, (Erişim tarihi, 12.07.2023).
Bu içerik 12.07.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 50 kez okundu.