Kostadinov “Vızrajdane (Uyanış) Partisi GERB kabinesine destek verecek mi?” sorusuna açıklık getirdi

ResimKostadin Kostadinov gazetecilere verdiği demeçte, iki partinin aralarında çok ciddi siyasi, ilkesel, ideolojik farklılıklar olduğundan GERB kabinesine desteğin mümkün görünmediğini açıkladı.

Kostadinov açıklamasında Avrupalı ortakların Bulgaristan’ı Euro Alanı’na almaya bu denli hevesli olup, Schengen’e almak istememelerinin çok garip olduğunu belirterek, Vızrajdane Partisi dışında neden kimsenin bu soruyu gündeme getirmediğini sordu. Vızrajdane liderine göre, güçlü ve istikrarlı bir devletin burada olması dışında, bölge olarak bakıldığında Avrupa ile Asya arasında parayı, insanları, kaynakları ve her imkânı karşılayacak bir tampon olarak Bulgaristan’a ihtiyaç vardır.

Seçim Yasası’nda kabul edilen değişikliklere değinen Kostadinov, bunun geçen yılın nisan ayından beri süregelen sayısız suistimalin karıştırıldığı, sabahın saat 5’ine, 6’sına kadar oyların sayıldığı, oy çuvallarının taşındığı, bölge seçim komisyonlarında beklendiği seçim macerasına geri dönmek olduğunu, zaten bunların hepsine 30 yıldır şahit olduklarını dile getirdi.

Kostadin Kostadinov, Cumhurbaşkanı Rumen Radev’i Seçim Yasası’ndaki değişiklikleri veto etmeye çağırdı ve Cumhurbaşkanı’nın bunu yapmasının pek mümkün olmadığını açıkladı. Vızrajdane Partisi’nin lideri, Cumhurbaşkanı’nın bir şekilde tartışmanın dışında kaldığını, şimdiye kadar konuya ilişkin herhangi bir açıklama yapmadığını bildirdi. Kostadinov’a göre, şu ana kadarki taleplerinin göz ardı edilmesine bakıldığında, söz konusu yasa için de hiçbir değişikliğin olmayacağı açıkça ortadadır.

 

Bu içerik 03.12.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 43 kez okundu.