Kosova’ya vize serbestisi sağlanması için Avrupa Komisyonu, AB ülkelerine ayrıntılı bir rapor gönderdi

ResimAvrupa Komisyonu, Avrupa Birliği üye ülkelerine Kosova’ya vize serbestisi sağlanması için Kosova’nın tüm kriterleri yerine getirdiğine dair ayrıntılı bir rapor gönderdi. Bu rapor aynı zamanda, Komisyonun AB'nin Kosova'ya yönelik vizeleri serbestleştirme önerisini onayladığını doğrulayan bir gösterge niteliğindedir.

Söz konusu habere göre, 13 Ekim'de Brüksel'de yapılacak olan Konsey'de vize çalışma grubundaki toplantının da temelini oluşturacak olan bu rapora erişim sağladı. AB üye ülkelerini bilgilendirmek üzere hazırlanmış olan bu rapor bir yol haritası niteliğini taşımamaktadır. Raporda, Kosova'nın 2018'den bu yana, Komisyonun kriterlerini yerine getirdiği yer almaktadır. Aynı zamanda kılavuzda yer alan tüm alanlarda ilerleme kaydetmeye devam ettiğini kanıtlayan örnekler ayrıntılı olarak belirtilmiştir.

AB üye ülkelerine gönderilen raporun sonuç kısmında: "Kosova’da, yolsuzluk ve organize suçlarla mücadele, güvenlik ve göç riskleriyle yüzleşmek için güçlü bir yasal çerçeve oluşturmuştur. Söz konusu gelişmeler Komisyonun yıllık raporlarıyla da teyit edilmiştir”
 
Aynı belgede, Kosova'nın vize serbestisi için yol haritasında belirlenen kilit alanlardaki ilerlemeyi pekiştirmeye devam ettiği teyit edilmiştir.

 

 

Bu içerik 07.10.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 47 kez okundu.