Kosova ve Sırbistan araç plakaları konusunda anlaşma sağlayamadı

Resim

Kosova baş müzakerecisi Besnik Bislimi Perşembe günü yaptığı basın açıklamasında “Kosova ve Sırbistan’ın araç plakaları hususunda anlaşma sağlayamadığını” duyurdu. Sırp mevkidaşı ile yaptıkları görüşmenin ardından konuşan Bislimi, Sırbistan’ın her iki ülkenin de yararına olacak bir çözüme hazır olmadığını belirtti.

Yerel basın kuruluşlarından Kosova Press’in haberine göre, gerçekleştirdiği basın toplantısında müzakerelerin sonucuna ilişkin iyi bir haber veremeyeceğini dile getiren Bislimi, “Grubumuz bugün gerçekleşecek müzakerelerde görüşülmesi adına bir taslak öneri düzenlemek için bir kez daha çaba sarf etti. Ne yazık ki, Sırp tarafı olası bir çözüm üzerinde anlaşmaya istekli değil” dedi.

Her ne kadar Avrupa Birliği Özel Temsilcisi Miroslav Lajcak günün erken saatlerinde yaptığı açıklamada baş müzakereciler arasındaki toplantının iyi yönde ilerlediğini belirttiyse de, toplantının anlaşma sağlanamadan sona ermesiyle birlikte iki ülke arasındaki araç plakaları konusu tekrar çıkmaza girmiş görünüyor. Yaşanan plaka anlaşmazlığına kalıcı bir çözüm bulmak için anlaşılan süre de Perşembe günü itibariyle sona ermiş bulunuyor.
 

 

 

Bu içerik 21.04.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 152 kez okundu.