Kosova ve Sırbistan, araç plakalarında devlet sembollerini kapatıyor

Resim

Kosova Polisi, bir kolluk kurumu olarak, Brüksel'de Kosova Cumhuriyeti ile Sırbistan Cumhuriyeti arasında varılan anlaşmaya atıfta bulunan ve geçici plakaların yerleştirilmesine ilişkin kararın uygulanması ve icrası için gerekli hazırlıkları yapmıştır.

Kosova Polisi yaptığı duyuruda "Anlaşmada belirtildiği üzere, vatandaşların en hızlı şekilde geçici plakalara sahip olabilmesi için insan kaynakları ve lojistik açısından zamanında hazırlıklar yapılmıştır. Tüm sınır geçiş noktalarında ulusal düzeyde uygulama başlatılmıştır. Vatandaşların çıkartma şeklinde geçici plakalara en hızlı şekilde sahip olması ve serbest dolaşım ve hareket imkânı sağlanması amaçlanmaktadır" dedi.

Kosova Polisinin yapmış olduğu duyuruda, "Kosova Polisi, resmi görev, yasal ve anayasal yetkilere göre, kamu düzenini ve güvenliğini sağlamanın yanı sıra ulusal düzeyde serbest dolaşımı garanti altına almak için yasal görev ve sorumluluklarını yerine getirmeye devam edecektir." dedi.

Kosova ve Sırbistan, 4 Ekim Pazartesi gününden itibaren birbirlerinin topraklarından geçen araçların plakalarına çıkartma yapıştırmaya başladı. Sınır geçişlerinde araç sürücülerine bu çıkartmalar veriliyor.

Bu, Kuzey Kosova'daki iki sınır noktasında, Jarinje ve Brnjak'ta on üç günlük gerilimi durduran anlaşmanın ikinci noktasıdır.

Bu içerik 04.10.2021 tarihinde yayınlandı ve toplam 85 kez okundu.