Kosova-Sırbistan gerginliği, NATO Parlamenterler Asamblesi Başkan Yardımcısı Mimi Kodheli: Kimse bize ültimatom vermiyor, KFOR orada, çatışma olmayacak!

Resim

News 24 kanalında yayınlanan “Opinion” programına katılan NATO Parlamenterler Asamblesi Başkan Yardımcısı Mimi Kodheli, Kosova-Sırbistan gerilimini anlattı.

Kodheli, KFOR sınırları korumak ve barışı sağlamak için orada bulunduğundan dolayı çatışma olmayacağını garantiledi. Vucic’in ültimatomuyla ilgili olarak Kodheli, NATO’nun şartlarını kimsenin belirlemediğini ve SP Milletvekilinin bu hikâyede Kosova'ya hak verdiğini söylüyor.

Kodheli “Başbakan Rama’nın ziyaretinin hem çok gerekli olduğunu hem de önemli mesajlar içerdiğini düşünüyorum. Kosova bu hikâyenin doğru tarafındadır. Burada küçük işler için bulunduğumuzu sanmıyorum. Aksine büyük olaylar için bulunuyoruz. En büyük olay ise bölgedeki barış, istikrar ve Kosova’nın tanınmasıdır. Balkanlar'daki tüm gidişatı uzlaştırmak ve eski haline getirmek için hala biraz zamana, sabra ve aynı zamanda iyi niyetli insanlara ihtiyaç var. Bu çok boyutlu bir süreç olacak. Bahsi geçen bu konu hem bizim hem ABD’nin hem de AB’nin ve bölgenin de siyasi tartışma konusu olmaya devam edecek. Çünkü bu ekonomik olduğu kadar politik de bir konudur.” dedi.

Bu içerik 29.09.2021 tarihinde yayınlandı ve toplam 89 kez okundu.