Kosova polisine Sırbistan sınırında saldırı

Resim

Kosova Cumhuriyeti kolluk kuvvetlerine ait iki polis aracı Cuma günü Sırbistan sınırındaki sınır kontrol noktasına yakın bir noktada saldırıya uğradı. El bombası ve AK-47 saldırı tüfeği kullanılarak gerçekleştirilen saldırı, Kosova hükümeti tarafından “terörist eylem” olarak adlandırıldı.

Eylemin ardından saldırıya ilişkin olağanüstü basın toplantısı gerçekleştiren İçişleri Bakanı Xhelal Svecla, saldırının polislerin sınır geçiş noktasındaki nöbet değişimi esnasında meydana geldiğini aktarırken, amacının ise Kosova vatandaşlarını ve polis memurlarını korkutmak olduğunu dile getirdi.

Kosova polisinin son üç gün içinde dördüncü kez saldırıların hedefi olduğunu aktaran Bakan Svecla’ya göre, saldırıların arkasındaki isim ise Kosova’yı istikrarsızlaştırmak çabası içinde olan Sırbistan. Svecla, “Sırbistan’ın bu noktadaki amacı Kosova’ya saldırmak değil, istikrarımızı bozmak” diye konuştu.

Sırbistan’ın son yıllardaki aşırı silahlanmasının farkında olduklarını ve kendi hazırlıklarını da bu doğrultuda gerçekleştirdiklerini aktaran Bakan Svecla, “Sırbistan’ın Belarus, Çin ve Rusya’dan silah satın alma alışkanlığını devam ettirdiği açık. Sırbistan, Ukrayna işgali sebebiyle Rusya’ya yaptırım uygulamayan Avrupa’daki tek ülke” dedi.
 

 

 

Bu içerik 15.04.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 143 kez okundu.