Kosova polis memurları Sırbistan'ın merkezinde tutuklandı

ResimSırbistan İçişleri Bakanlığı Özel Polis Birimi Terörle Mücadele Grubu ekibi, bugün sözde Kosova polisi olan 3 kişiyi tespit ederek tutukladı. Sırbistan İçişleri Bakanlığı, Kosova Cumhuriyeti'nde Kosova Polisi olarak çalışan R.Z., B.S. ve M.Ş.’nin Sırbistan’ın orta bölgesinde yakalandığını açıkladı. Olağanüstü olarak düzenlenen basın toplantısında tutuklananların "tam askeri teçhizatlı" olduğu açıklandı.
Tutuklanan üç kişi de otomatik silahlarla ve GPS cihazları, haritalar ve diğer ekipmanlarla tam askeri teçhizatla silahlanmıştı. Belirtildiği gibi, Sırp polisinin hızlı ve etkili müdahalesi ile önlenen sözde Kosova polisinin girişimi, Sırbistan Cumhuriyeti'ne yönelik olarak daha fazla istikrarsızlaştırma ve gerilimi tırmandırma amacıyla, tüm parametrelere göre terör eylemi olan bir eylemi gerçekleştirmek için Sırbistan topraklarını işgal etme teşebbüsüdür. Açıklamaya göre polis, yetkili savcılık ile iş birliği içinde çalışmalarına devam edecek.
Rusya Günü kutlamaları dolayısıyla resepsiyona katıldığı Rusya Büyükelçiliği'nde bulunan Devlet Başkanı Aleksandar Vucic, bu eylemle ilgili acilen bilgilendirildi ve bilgiyi aldıktan sonra Cumhurbaşkanlığı binasına gitti.
Sırbistan İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Zeljko Brkic de, daha sonra düzenlediği basın toplantısında terörle mücadele polisinin özel birimlerinin orta Sırbistan topraklarının bir kilometreden fazla derinliğinde Kosova uyruklu, tam teçhizatlı, otomatik tüfekli üç kişinin bulunup, tutuklandığını doğruladı.

 

Bu içerik 14.06.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 44 kez okundu.