Kosova’nın Kuzeyindeki durum ile ilgili rapor hazırlandı; Kosova Polisi, fiziksel saldırılar, tehditler ve birkaç araçta hasar olduğunu duyurdu

ResimKosova’nın Kuzeyi ile ilgili hazırlanan 24 saatlik raporda; Kosova Polisi, Leposaviç'te bir kadını tehdit etme vakasını, Mitrovica'nın kuzeyinde iki kişiye fiziksel saldırının yanı sıra Zveçan'da ve Leposaviç'te bir kaç araçta hasar olduğunu duyurdu.
Hazırlanan bu raporda olayların 29 Mayıs ve 1 Haziran 2023 tarihlerinde yaşandığı açıklandı. Söz konusu raporda yer alan olaylar aşağıda yer almaktadır:
Zveçan’da, 29 Mayıs ve 1 Haziran 2023 tarihlerinde Kosovalı erkek müşteki, park halindeki aracına kimliği belirsiz kişilerce zarar verildiğini bildirdi. Olayla ilgili olarak Cumhuriyet savcısının görüşü alındı, dosyanın soruşturulmasına devam ediliyor.
Leposaviç’te 1 Haziran 2023 tarihinde, Kosovalı erkek müşteki, maske taktığı iddia edilen üç zanlının arabasına zarar verdiğini bildirdi. İlgili polis birimleri olay yerine geldi. Olayla ilgili olarak Cumhuriyet savcısının görüşü alındı, dosyanın soruşturulmasına devam ediliyor.
Leposaviç’te 26 Mayıs 2023 tarihinde, Kosovalı kadın mağdur, yerleşim bölgesinde, ellerinde taş olan maskeli/şüpheli kişiler tarafından tehdit edildiğini bildirdi. Mağdur, tehdit mesajı aldığını da vurguladı. Olayla ilgili olarak Cumhuriyet savcısının görüşü alındı, dosyanın soruşturulmasına devam ediliyor.
 
Kuzey Mitrovica’da 1 Haziran 2023 tarihinde iki Kosova vatandaşı, kimliği belirsiz şüpheliler tarafından saldırıya uğradı ve yaralandı. Yaralılar, tedavi edildi ve ifadeleri alındı. Olayla ilgili olarak Cumhuriyet savcısının görüşü alındı, dosyanın soruşturulmasına devam ediliyor.
 

 

 

Bu içerik 02.06.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 34 kez okundu.