Kosova’nın kuzeyinde çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi

Kosova Polisi bu Salı günü (05.09.2023) Zveçan'ın "Gvozden" mahallesine baskın düzenledi ve burada çok sayıda silah bulup el koydu.
Kuzey Mitrovica Emniyeti Müdür Yardımcısı Veton Elshani, çok sayıda otomatik silah, el bombası ve patlayıcıya el konulduğunu Telegraf’a doğruladı.

Resim

Açıklamalarının devamında Müdür Yardımcısı Elshani hiç kimsenin gözaltına alınmadığını ancak konu ile ilgili şüphelendikleri bazı kişilerin olduğunu bildirdi.
Kosova İçişleri Bakanı Celal Sveçla da, baskının Sırp suç örgütlerine yönelik silahların toplanması ve dağıtımı için kullanılan bir eve yapıldığını söyledi.
Sosyal medya üzerinden yapmış olduğu paylaşımlarında Sveçla, “Hükümet olarak son 2 yıldır yasa dışı kaçakçılık yollarını tespit edip engelledik. Bugün Kosova Polisi, istihbarat kurumlarıyla birlikte kimlik tespitinin ardından Kosova'nın kuzeyinde, özellikle Zveçan'da bulunan bir silah üssüne baskın düzenledi. Bu ev, Sırp suç örgütlerine yönelik silahların toplanması ve dağıtılması için kullanılıyordu." şeklinde açıklamalarda bulundu.

Bu içerik 05.09.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 28 kez okundu.