Kosova Meclis Başkanlığı bugün sonbaharın ilk oturumu için toplanıyor

Resim

Kosova Meclis Başkanlığı, bugün saat 11:00'den itibaren toplanıyor. Bu toplantı, sonbahar oturumunun ilki olacak ve yeni genel kurulun tarihinin belirlenmesi söz konusu olacak.
Gündemde, 22, 23, 24 Şubat, 16 Mart, 14 Nisan ve 22 Haziran 2022 tarihlerinde yapılan genel kurul oturumunun tamamlanmamış maddeleri bulunmaktadır. Mahalli öz-yönetim kanununda değişiklik ve ilavelere ilişkin kanun taslağının prensip olarak oylanması bekleniyor.
Gündemin ikinci maddesi, 24 Şubat, 25 Mart, 16 Nisan 14 Nisan tarihlerinde yapılan genel kurul toplantısında tamamlanmamış bir madde olarak Kosova Cumhuriyeti'ndeki resmî tatiller kanununun değiştirilmesi ve eklenmesine ilişkin kanun taslağının gözden geçirilmesi bulunmaktadır.
Gündemde ayrıca, 7, 14 Nisan ve 22 Haziran 2022'de yapılan genel kurul oturumunun tamamlanmamış maddesi bulunmaktadır. Kosova Radyo ve Televizyonuna (RTK) Sırp toplumunu temsil eden yönetim kurulu üyesinin seçimi gerekmektedir. Başkanlığın gündeminde aynı zamanda, 4 Ağustos 2022 tarihli genel kurul oturumunun tamamlanmamış maddeleri de bulunmaktadır. Kosova Hükümetinin yasa taslağının onaylanmasına ilişkin oylama, yasanın değiştirilmesi ve yeni yasaların eklenmesine ilişkin yasa taslağının ilke olarak oylanması bekleniyor. Ayrıca, Kosova 2022-2027 güvenlik stratejisinin gözden geçirilmesi, Arnavut toplumunun RTK yönetim kurulu üyesinin seçilmesi, RTK'nın yıllık mali tabloları için denetim raporunun incelenmesi ve tavsiyelerin gözden geçirilmesi amaçlanmaktadır.
 
Kaynak: https://telegrafi.com/sot-mblidhet-kryesia-e-kuvendit-pritet-caktimi-seances-se-pare-per-sesionin-vjeshtor/  (Erişim tarihi, 12,09.2022)

 

Bu içerik 12.09.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 51 kez okundu.