Kosova ile Kuzey Makedonya arasında 207 milyon euro değerinde ticari alışveriş gerçekleşti

Resim

Son zamanlarda Kosova ürünleri bölgesel ve Avrupa pazarlarında yerlerini almaya başladıysa da, Kosova henüz ihracattan daha fazlasını ithal etmeye devam ediyor.
Komşu ülke Kuzey Makedonya ile bu yılın sadece ilk altı ayında 207 milyon euroluk ticaret alışverişi gerçekleştirildi. Ancak bu ticari alışverişte bile Kosova, ihraç ettiğinden fazlasını ithal etmiş durumundadır.
Kosova Cumhuriyeti, komşu ülke Kuzey Makedonya için önemli bir ticaret ortağı ve en büyük ticaret alışverişine sahip ülkelerden biri olarak kabul edilmektedir.
Kuzey Makedonya Ticaret Odası Genel Müdürü Drilon İseni’nin yapmış olduğu açıklamada, bu yılın ilk yarısında iki ülke arasındaki ticari alışverişin 207 milyon euro değerine ulaştığını ifade etti.
İseni, Kuzey Makedonya’nın Kosova’ya yönelik ticari alışverişinde ithalattan çok ihracatın yer aldığını söyledi.
İseni’ye göre yakın zamanda düzeltilmiş olan karayolları altyapısı Kuzey Makedonya pazarını Kosova’ya daha da erişebilir hale getirmiştir. Üsküp-Blaca karayolunun ve Jazhince (Yajintse) gümrük kapısının inşa edilişinin de malların serbest dolaşımına daha büyük katkısı olacağını ifade ederek açıklamalarını tamamlamış oldu.

Bu içerik 27.07.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 49 kez okundu.