Kosova ile Arnavutluk arasında ortak hükümet toplantısı gerçekleştirildi

Resim

Daha önce planlandığı gibi Arnavutluk ve Kosova hükümetleri bugün ortak kabine toplantısı düzenlemek üzere Elbasan’da bir araya geldi.

Toplantı nedeniyle bir araya gelen Arnavutluk Başbakanı Edi Rama ile Kosova Başbakanı Albin Kurti düzenlemiş oldukları ortak basın toplantısında, iki ülke hükümetleri arasında düzenlenen 7. ortak kabine toplantısını olumlu olarak nitelendirdiler.

Kosova Başbakanı Albin Kurti, imzalanmış olan ortak anlaşmaların iki ülkenin koordinasyon ve senkronizasyonu için önemli bir adım olduğunu söyledi. Ayrıca, tarihten gelen bağ ile beslenen bu anlaşmaların sadece ekonomik ve kültürel değil tarihi öneme de sahip olduğunu ve her iki devletin güçlenmesinde katkısı olacağının da altını çizdi.

Arnavutluk Başbakanı Edi Rama ise, çok önceden yapılması gereken bu anlaşmaların imzalanmasıyla Kosova-Arnavutluk işbirliğinin yeni bir ivme kazandığını vurguladı. Ayrıca Kosova ile ilişkilerinin pazarı, ekonomiyi aşan bir kimlik ilişkisi olduğunu da sözlerine ekledi.

Kosova-Arnavutluk hükümetleri arasında düzenlenen 7. ortak toplantıda 13 anlaşma imzalandı.
İki ülke arasındaki vatandaşların serbest dolaşımını sağlayacak oturma izni ile ilgili düzenlemeler, gümrük prosedürlerini kolaylaştırmayı öngören düzenlemeler, iki ülke arasındaki sosyal güvenlik anlaşması, Şiştavec sınır kapısının açılışı, Draç-Priştine demiryolu bağlantısının inşası gibi konular imzalanan anlaşmaların arasında yer almaktadır.

Bu içerik 26.11.2021 tarihinde yayınlandı ve toplam 145 kez okundu.