Kosova Dışişleri ve Diaspora Bakanlığı: Türkiye'deki depremden etkilenen bölgelerde bulunan Kosova vatandaşları tehlikeyi atlattı

ResimKosova Dışişleri ve Diaspora Bakanlığı Perşembe günü yaptığı açıklamada, Türkiye'de depremden etkilenen bölgelerde bulunan ve temas halinde oldukları Kosova vatandaşlarının durumunun iyi olduğu ve tehlike arz etmediğini duyurdu.

Bakanlık, Telegrafi yayın organına verdiği yazılı yanıtta, Kosova Cumhuriyeti'nin Ankara Büyükelçiliği'nin Pazartesi sabahı erken saatlerde, yerel Türk yetkililerle temasa geçerek, depremden etkilenen bölgelerde bulunabilecek vatandaşlarını soruşturmaya başladığını duyurdu. Başlangıçta, Kosovalı bir ailenin (depremin merkez üssü) Gaziantep şehrinde olduğu bilgisinin geldiği biliniyor.

“Büyükelçilik doğrudan aileyle temasa geçti ve sağlık durumlarının iyi olduğunu ancak depremden endişe duyduklarını öğrendi. Kosova Büyükelçiliği ile yaptıkları görüşmede, yaşadıkları evin hasar gördüğünü ve gün içinde yerel yetkililerin kendilerini bir spor salonuna tahliye ettiğini belirtiler. Aile ile ikinci bir görüşmede, büyükelçiliğe Gaziantep şehrinden Kosova'ya yolculuk için otobüs bileti aldıkları bilgisi verildi.”

Ayrıca, aynı gün Kosova'nın Ankara Büyükelçiliği, Kosova Güreş Federasyonu'ndan bir heyetin uluslararası güreş turnuvasına katılmak üzere 4 ve 5 Şubat tarihlerinde Kahramanmaraş şehrinde olduğu bilgisini aldığı bilinmektedir.

"Bu heyetin bir üyesine göre, tüm ekip kaldıkları otelin yakınında depremler olmasına ve binaların yıkılmasına rağmen herhangi bir sorun yaşamadan kurtuldu. Kahramanmaraş ilinden kendi inisiyatifleriyle depremin etkilediği bölgeyi terk ederek Kayseri’ye gittiler. 6 Şubat akşamı geç saatlerde Kosova'ya dönmek üzere otobüsle İstanbul'a gittiler".

 

 

Bu içerik 10.02.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 118 kez okundu.