Kosova Dışişleri Bakanı Donika Gërvalla: Sırbistan Arnavutları suçlamak için her şeyi yapmaya hazır

Resim
Kosova Dışişleri Bakanı Donika Gërvalla, Sırbistan Dışişleri Bakanı Nikola Selakoviç’in BM Güvenlik Konseyi'ne gönderdiği mesajlarda kullanılan dilin daha yapıcı olmasını beklediğini, ancak Sırp diplomatların Kosova’ya karşı tutumlarının 1990'lı yıllardan beri değişmediğini ifade etti.

Kosova Dışişleri Bakanı Donika Gërvalla, Sırbistan'ın Kosova'daki savaş sırasında işlediği suçları "kahramanlaştırma" eğiliminde olduğu için bu durumun Sırbistan ile görüşmeleri engelleyeceğini söyledi.

Gërvalla, RTV Dukagjini'ye yaptığı açıklamada, "Savaştan 23 yıl sonra bile Sırbistan bölgemiz için çok acı geçmişin ilk adımını bile atmış değil. Geçmişin suçlarını kahramanlaştırma eğilimi, yalnızca dış politikaya değil, aynı zamanda Sırbistan politikasına da sürekli eşlik eden bir unsur haline geldi" diyerek, bu konuda Sırbistan'dan ilerleme beklediğini de sözlerine ekledi.

BM Güvenlik Konseyi toplantısına katıldıktan sonra Gërvalla, Sırbistan Dışişleri Bakanı Nikola Selakoviç'in oturum sırasında kullandığı dilin daha kontrollü ve daha yapıcı olmasını umduğunu söyledi.

Müttefik ülkelerin büyükelçileriyle yaptığı görüşmelerde, demokrasi dünyasının Kosova'yı Ukrayna-Rusya durumuyla ilgili olarak gösterdiği ciddiyet nedeniyle takdir ettiğini söyledi.

Gërvalla, "Sırbistan, Brüksel'de veya diğer uluslararası forumlarda Kosova'ya karşı politikası ve propagandasında başarısız olduğunda, Kosova'nın masadaki konumunu zayıflatmanın bir yolunu bulmaya çalışıyor" dedi.
 

 

 

 

Bu içerik 22.04.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 66 kez okundu.