Kosova Demokratik Türk Partisi Genel Başkanı, Türkçe eğitimin 72. yılı münasebetiyle bir mesaj yayınladı

Resim
KDTP (Kosova Demokratik Türk Partisi) Genel Başkanı Fikrim Damka, Türkçe eğitimin 72. yıldönümü vesilesiyle bir mesaj yayınladı. Yayınlamış olduğu mesajda Türkçe eğitiminin önemine değinen Damka, mesajında şu ifadelere de yer verdi:

“Saygıdeğer Kosova Türk Toplumu

Tarihler bugün 20 Mart’ı gösteriyor ve bundan tam 72 yıl önce varlığımızın en önemli nişanelerinden biri olan “Türkçe Eğitimin” bu topraklarda başlamasının yıl dönümü.

Türkçe eğitimin tanınması, Türk kimliğinin de resmi olarak tanınması konusunda ilk ve en büyük adım olarak tarih sayfalarında yer almaktadır.

Mücadelenin, emeklerin ve varlığımızın miladı olarak kabul edebileceğimiz bugünün, bizlerdeki manevi mirasını anlamak, hatırlamak ve geleceğe taşımak çok büyük önem taşımaktadır.

Bugünden baktığımızda 70 yılı aşan bu önemli mücadelede, Türkçe eğitim bu topraklarda yaşadığı tüm zorluklara rağmen varlığını sürdürmeye devam etmiştir. Bugün ana sınıflardan başlayarak, yükseköğrenime kadar varan her aşamada, sınıflarımız, öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz mevcuttur. Hep birlikte miras aldığımız bu önemli dava, bizlerin geleceğe, kalkınmaya, entegrasyona, daha güçlü ve daha gür bir şekilde varlık mücadelesine sarılıp katkı sunacağımız ve hiç şüphesiz gelecek nesillere bırakacağımız en önemli miras ve dava olacaktır.

Bu vesileyle Türkçe eğitimin başladığı bugünü, en içten duygularımla kutlar, nice 72. yılların kutlanmasını temenni ediyorum.”

Kaynak: https://www.kosovahaber.net/?page=2,38,78329, (Erişim tarihi, 22.03.2023).

 

Bu içerik 20.03.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 90 kez okundu.