Kosova'daki camiler Türkiye için 400 bin Euro’nun üstünde yardım topladı

ResimKosova İslam Birliği Başkanı Naim Tırnava, ülkedeki 900'den fazla camide toplanan yaklaşık 400 bin 500 Euro desteğin Türkiye'nin Priştine Büyükelçiliğinin açtığı yardım hesabına, oradan da Türkiye Diyanet Vakfının hesabına yatırıldığını açıkladı.

Priştine Büyükelçiliği'nde Büyükelçi Sabri Tunç Angılı tarafından kabul edilen Başkan Tırnava, Türkiye'de yaşanan deprem felaketi nedeniyle derin üzüntülerini bildirip, hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet dilerken yakınlarının acılarını da paylaştıklarını ifade etti.

Depremde yaralananlara da acil şifalar dileyen Tırnava, “Türkiye Devleti ve Türk halkı her zaman Kosova'nın yanında olmuştur, her zaman Kosova'ya yardım etmiştir. Tabii ki orada yaşanan bu felakette Kosova halkı da tüm potansiyel gücüyle, kalbi ve ruhuyla Türk halkının yanında olacaktır.” şeklinde açıklamada bulundu.

Türkiye Priştine Büyükelçisi Sabri Tunç Angılı da, Kosova İslam Birliği'nin Türkiye'deki depremden etkilenenlere düzenlenen yardım kampanyası için Müftü Tırnava'ya teşekkür etti.
Angılı, Kosova halkının ve devlet kurumlarının Türk halkı ile dayanışma içerisinde olması nedeniyle duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

 

Bu içerik 22.02.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 123 kez okundu.