Kosova’da yayınlanan Türkçem Dergisi’nin 270. sayısı çıktı

Resim
Türk dilinin Kosova’da yaşatılması ve gelecek nesillere aktarılması için önemli rol üstlenen Türkçem dergisi 270. sayıya ulaştı.
Derginin 269. sayısında Türkçem Genel Yayın Yönetmeni Zeynel Beksaç, konu ile ilgili bir yazı yayınladı.
Yayınlamış olduğu yazısında Beksaç, TÜRKÇEM’in Rumeli’deki yolculuğuna devam ettiğini ve şimdilik hedeflerinin 300. sayıya ulaşmak olduğunu dile getirdikten sonra, bu onuru yaşatan şair ve yazar dostlara, tüm okurlara teşekkürlerini samimiyetle ifade etti.
Yazının devamında derginin içeriği hakkında da bilgi veren Beksaç, Sonay Buş’un hazırlamış olduğu “Saklı Yüzler Bosna” filminin haberi, Bahtiyar Aslan’ın “Benim Suretlerim Var” adlı öyküsü, A Yağmur Tunalı “Emine Işınsu’ya Hasret” yazısı, son yıllarda Balkan edebiyatında adından sıkça söz ettiren genç yeteneklerden biri olan Rabie Ruşid,’in “Neden Yazar İnsan” adlı denemesini, Dr. Mehmet Yardımcı’nın “13 Mayıs Türk Dil Bayramımız kutlu Olsun”, “19 Mayıs’ın Anlamı ve Önemi”, Hıdrellez Ritüeli” başlıklı şiir ve yazıları, Ercan Kasap’ın “Yine Dertleştik…” başlıklı yazılarının yer aldığı bilgilerini aktarmaktadır.
Yazının devamında, bu aynı sayıda Türk televizyonculuğun duayeni, heykeltraş, öğretmen ve yazar Sedat Örsel’in Şükriye Zekeriya Okcan tarafından bir yazı ile anlatıldığı, kapaktaki resmin, Ressam Gültekin Serbest’e ait olduğu, arka kapak şiirinin de Mavisel Yener’e ait olduğu bilgileri de aktarılmaktadır.

Bu içerik 16.05.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 30 kez okundu.