Kosova Cumhurbaşkanı Vjosa Osmani: “24 Eylül saldırılarının amacı Batı Balkanları istikrarsızlaştırmak”

Resim
Kosova Cumhurbaşkanı Vjosa Osmani geçtiğimiz günlerde Senatör Jeanna Shaheen ve Senatör Peter Welch ile bir araya geldi. Osmani, ABD’li senatörleri 24 Eylül tarihinde Kuzey Kosova’da gerçekleşen terörist saldırılar hakkında bilgilendirdi.
Vjosa Osmani, görüşmeden sonra yaptığı açıklamada, “Senatörleri olayların gidişatı, güvenlik kurumlarının sunduğu deliller ve Kosova'nın ortaklarıyla yakın koordinasyon içinde bu terör eylemine karşı attığı adımlar hakkında bilgilendirdim,” ifadelerinde bulundu.
Kosova Cumhurbaşkanı, 24 Eylül terör saldırısının tüm Batı Balkanlar bölgesinin istikrarsızlaştırılmasını amaçladığını dile getirdi.
Yaşananlardan Sırbistan’ı sorumlu tutan Osmani, “Vucic’in rejimi, terörist saldırı ile arasına mesafe koymamasının yanı sıra, saldırganları desteklemeye karar verdi. Sırbistan, saldırı eylemlerinden sorumlu tutulmalı, teröristleri adalet sistemimizle yüzleşmeleri için teslim etmeli ve Sırbistan-Kosova sınır güvenliğinin korunması hususunda garanti sunmalıdır” ifadelerini kullandı.
 
Kaynak: https://www.rtklive.com/en/news-single.php?ID=24740 (Erişim tarihi, 15.10.2023)
Bu içerik 13.10.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 18 kez okundu.