Kosova Cumhurbaşkanı Osmani Vaşington’da ABD’li yetkililerle görüştü

Resim
Kosova Cumhurbaşkanı Vjosa Osmani Perşembe günü Vaşington’da Amerika Birleşik Devletleri Temsilciler Meclisi çoğunluk lideri Steny Hoyer, kongre üyesi Darrell Issa ve Temsilciler Meclisi’nin Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Komitesi eş başkanları senatör Ben Cardin ve kongre üyesi Steve Cohen ile görüştü.

Osmani ile Temsilciler Meclisi çoğunluk lideri Hoyer arasındaki görüşmede ABD’nin Kosova’ya desteğinin ehemmiyetinin yanı sıra demokrasi ve özgürlüklerin korunmasının gerekliliği masaya yatırıldı. Görüşmede ayrıca Ukrayna’daki savaşın akabinde Avrupa kıtasındaki gelişmeler ele alındı. Hoyer, Cumhurbaşkanı Osmani’ye Amerikan desteğinin devam edeceğine dair güvence verdi.
Osmani’nin aynı zamanda Temsilciler Meclisi’nin Arnavut meseleleri üzerine toplanan kurultayının da üyelerinden olan kongre üyesi Darrell Isla ile görüşmesinde ise Balkanlar’daki güvenlik meselelerinin yanı sıra Kosova’nın NATO üyeliğinin önemi ele alındı. Kosova-ABD işbirliğinin arttırılabileceği ortak çıkar alanlarına da vurgu yapan Cumhurbaşkanı Osmani, kongre üyesi Issa’ya Kosova’ya desteği için teşekkür etti.
Osmani Temsilciler Meclisi’nin Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Komitesi eş başkanları senatör Ben Cardin ve kongre üyesi Steve Cohen ile ayrı ayrı gerçekleştirdiği toplantılarda her iki yetkiliye de Kosova’ya uzun yıllardır verdikleri destekten dolayı teşekkür ederken, bu desteğin Kosova’nın devlet statüsünün uluslararası alanda güçlendirilmesinden sonra da devam etmesinin önemini vurguladı. Görüşmede ele alınan konulardan diğerleri; Kosova’nın uluslararası örgütlere üyeliğinin arz ettiği önem, Balkanlar’da güvenlik ve Rusya’nın etkisi ve ABD’nin bölgedeki varlığının devamının gerekliliği oldu.

 

Kaynak: https://www.rtklive.com/en/news-single.php?ID=21012 (Erişim tarihi, 30.04.2022)

Bu içerik 29.04.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 67 kez okundu.