Kosova Cumhurbaşkanı Osmani, Dubai’deki Küresel İklim Değişikliği Konferansı’na katıldı

Resim
Büyük bir küresel etkinlikte Kosova Cumhuriyeti, Birleşik Arap Emirlikleri Devlet Başkanı tarafından davet edildikten sonra ilk kez Küresel İklim Değişikliği Konferansı'nda (COP28) en yüksek devlet düzeyinde temsil edildi.
Bu katılım Kosova için uluslararası sahnede, özellikle de iklim değişikliği ve çevresel sürdürülebilirlik konusunda küresel diyalog alanında önemli bir ana işaret ediyor.
Kosova heyeti, Birleşik Arap Emirlikleri tarafından ağırlandı ve desteklendi; burada dünyanın dört bir yanından üst düzey liderlerle bir dizi toplantı ve etkinliğe katıldı ve uluslararası işbirliği bağları derinleştirildi.
Kosova, iklim değişikliğiyle mücadelede ve sürdürülebilir kalkınma tedbirlerinin uygulanmasında aktif ve kararlı bir ortak olarak sunuldu.
Konferans sırasında Kosova Cumhurbaşkanı, dünya siyaset sahnesinin önemli isimleriyle bir araya gelme onuruna erişti.
Ayrıca Osmani, çok çeşitli ülkelerden cumhurbaşkanları ve başbakanlar da dahil olmak üzere diğer devlet ve hükümet başkanlarıyla yapıcı görüşmeler yaparak Kosova'nın diplomasi ve işbirliği yelpazesini üst düzeye çıkardı.
Kosova heyeti, diğer etkinliklerin yanı sıra, ülkenin iklim sorunlarıyla mücadeleye yönelik adımlarını ve girişimlerini sunma fırsatı buldu.
Bakanlar, çevresel sürdürülebilirliği teşvik etmek ve iklim değişikliğinin etkileriyle karşı karşıya kalan Kosova vatandaşlarına daha parlak ve daha güvenli bir gelecek sağlamak için yenilikçi projelere ve uluslararası müttefiklerle ortaklıklara dayanan net bir vizyon ve strateji sundular.
 
Bu içerik 05.12.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 20 kez okundu.