Kosova Cumhurbaşkanı mecliste yaşanan arbedeyi kınadı

Resim
Kosova Cumhurbaşkanı Vjosa Osmani, (13  Temmuz) Perşembe günü gerçekleşen meclis toplantısı esnasında iktidar ve muhalefet milletvekilleri arasında yaşanan arbedeyi kınadı.
Naklen yayınlanan meclis oturumu esnasında, iktidar partisi milletvekilleri ile muhalefet sıraları arasında yaşanan sözlü atışmaların ardından, Başbakan Albin Kurti’nin konuşması bir muhalefet partisi milletvekilinin attığı su ile kesilmiş ve Kosova parlamentosu, Başbakan’a yapılan saldırının akabinde iki taraf arasında yaşanan arbedeye sahne olmuştu. Saldırı, Başbakan Kurti Kosovalı Sırpların Arnavut kökenli belediye başkanlarının göreve başlamalarını engellemek amacıyla gerçekleştirdikleri protestoların ardından şiddetli çatışmalara sahne olan Kuzey Kosova’daki gerilimin azaltılması hakkında açıklamalarda bulunurken gerçekleşmişti.
Sosyal medyadan yaptığı açıklamada şiddetin demokrasinin mabedi olan parlamentoda yeri olmadığına ve bir siyaset aracı olarak kullanılamayacağına vurgu yapan Cumhurbaşkanı Osmani, “Fiziksel şiddeti, siyasi memnuniyetsizlikleri ve farklılıkları ya da anlaşmazlıkları ifade etmek için bir araç olarak kullanmak, büyük fedakârlıklarla inşa edilmiş kurumlara verilebilecek en büyük zarardır. Demokrasiye, farklı düşünmeye ve kurallara, yasalara uymaya dayanan karşılıklı saygıya olan bağlılığımızı yeniden ortaya koymalıyız” ifadelerini kullandı.

Bu içerik 14.07.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 24 kez okundu.